• Množstvo: 0 Celkom: 0 €
  • alternatívne kávovary

    French Press BODUM Brazil 8 šálok 1 L - čierny dizajn

    • Cena: 40,90 € s DPH

    Výrobca: BODUM

    SKLADOM

    French Press BODUM Brazil 8 šálok 1 L - čierny dizajn

    Hodnotenie produktu: Zatiaľ bez hodnotenia. Buďte prvý!

    Vaše hodnotenie:

    Jednoduchá príprava a elegantný dizajn od dánskeho výrobcu Bodum, to je French Press Brazil. Praktická rukoväť z tvrdeného plastu umožňuje nielen pohodlnú manipuláciu, ale dokonca je možné kávu servírovať priamo z kanvice.

    Výhody French Pressu :

    Žiadne papierové filtre, ktoré by zadržiavali oleje obsiahnuté v káve
    Objem 1 L
    Jednoduchá a rýchla príprava
    Jednoduchá údržba a umývanie
    Lepšia kontrola nad teplotou vody než u obyčajných strojov na prekvapkávanú kávu
    Lepšia kontrola nad chuťou kávy

    Príprava kávy vo French Presse

    1. Dáme variť vodu.
    2. Pripravíme si najlepšie čerstvo namletú kávu, ktorá by mala byť len o niečo hrubšie, než oká sitka vo vašom French presse. Množstvo sa počíta podľa spotreby, 8 gramov na 150 ml vody.
    3. Až voda varí, vypneme ju a počkáme približne tridsať sekúnd, aby voda vychladla na približne 90 ° C.
    4. Keď voda vychladne na požadovanú teplotu, nasypeme do French Pressu požadované množstvo kávy a zalejeme ju zodpovedajúcim množstvom vody takým spôsobom, aby prúd zvlhčila všetku kávu (10 sekúnd)
    5. Káva začne po chvíľke jemne bublať, hovorí sa tiež, že "kvitne". Necháme ju chvíľu pracovať.
    6. French Press uzavrieme vekom so zdvihnutým sitkom, čo nám umožní uchovať tú správnu teplotu kávy po čo najdlhšiu dobu.
    7. Počkáme asi 50 sekúnd.
    8. Keď uplynie požadovaná doba, zložíme veko French Pressu a opatrne nápoj premiešame, môžeme ním aj opatrne zatočiť ako sa pohárom vína pri degustácii.
    9. Vrátime veko späť na French Press, opäť so zdvihnutým sitkom a počkáme ďalších asi 90 sekúnd.
    10. Akonáhle uplynie požadovaná doba, opatrne sitko pomalým pohybom stlačíme dole takým spôsobom, aby sa nevychyľovala zo svojej osi a aby malo neustály kontakt so stenami nádoby. Mali by sme dbať na to, aby sa pevné čiastočky nedotýkali hornej časti.
    11. Po stlačení môžeme kávu ihneď nalievať do šálky. Vo French Pressu nenechávame nič na neskôr, pretože by sa káva preluhovala a nemala by tak tú správnu lahodnú chuť.


    Upozornenie :

    Nemali by sme kávu miešať vo vnútri nádoby nerezovou lyžičkou. Pri príliš prudkých pohyboch by totiž mohlo dôjsť k prasknutiu sklenenej nádoby.
    Piest by sa mal stláčať naozaj opatrne. Príliš prudké stlačenie by mohlo zapríčiniť vystreknutia horúcej kávy z nádoby.

    Nový komentár

    * (Povinné)

    Prihlásenie

    Táto stránka používa cookies. Viac info