Panel používateľa
Guatemala Huehuetenango SHB EP 100% Arabica - Ready After Coffee

Guatemala Huehuetenango SHB EP 100% Arabica - Ready After Coffee

Guatemala Huehuetenango SHB EP 100% Arabica od slovenskej spoločnosti Ready After Coffee spestrí vašu kávovú ponuku

17 € s DPH

quatro kalkulačka

Výrobca: Ready After Coffee

Guatemala Huehuetenango SHB EP 100% Arabica

Krajina pôvodu: Guatemala
Zloženie 100% Arabica
Použitie: Espresso
Spôsob zberu: ručný
Chuťový profil: tmavé hrozno, karamel, makadamové orechy

Ovocnosť : 55 %

Horkosť : 40 %

Kofeín : 40 % 

Acidita : 50 %

Popis kávy :

Guatemala Huehuetenango SHB EP 100% Arabica
Nadmorská výška: 1350 m.n.m.

Región: Huehuetenango

Odroda: Typica, Bourbon, Caturra and Catuai

Spracovanie : Wash

Cupping skóre: 81,5

Guatemala Huehuetenango SHB EP je krásne sladko-ovocná káva s chuťovým profilom tmavé hrozno, karamel, makadamové orechy

Káva je určená na espresso.

Niečo o farme, farmároch a káve

Huehuetenango je jedným z troch nevulkanických regiónov Guatemaly a zároveň najvyššie položeným a najsuchším pestovateľským regiónom, čo z neho robí jeden z najlepších regiónov na pestovanie kávy.
Z Tehuantepeckej nížiny v mexickom štáte Oaxaca sem prúdia prúdy horúceho vzduchu, ktoré sa tu miešajú s chladným vzduchom zostupujúcim z pohoria Cuchumatanes, čo vytvára ochranu pred mrazom a umožňuje pestovanie kávy vo výške až 2 000 metrov.
Extrémna odľahlosť Huehuetenanga si vyžaduje, aby takmer všetci pestovatelia spracovávali kávu sami. Našťastie sa v regióne nachádza množstvo riek a potokov, čo výrobcom umožňuje pomerne ľahko zriadiť premývacie stanice. Ešte väčšie šťastie je, že geografické podmienky v Huehuetenangu pomáhajú vytvárať výnimočné kávy s výraznou kyslosťou a ovocnou chuťou.
SHB (Strictly Hard Bean) uvádza, že káva bola vypestovaná v nadmorskej výške nad 1 350 metrov. (Tento termín je tiež synonymom pre SHG/Strictly High Grown, čo je klasifikácia, ktorá je vyššia ako HB). EP (European Preparation) znamená, že zelená káva bola ručne triedená, aby sa odstránili všetky chybné zrná a cudzí materiál.
Na tejto káve sa podieľali štyria producenti z regiónu Huehuetenango:

-Lety Anzueto z Finca Isnul v La Democracia;
-Lety Perez z Finca Buenos Aires Huixoc v La Democracia;
-Rene Perez z Finca La Reforma v Cuilco
-Willy Perez z Finca Las Americas a San Antonio, ktoré sa nachádzajú v Agua Dulce.

 

Nový komentár

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

Nová otázka k produktu

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Táto stránka je chránená programom reCAPTCHA a spoločnosťou Google. Platia Pravidlá ochrany osobných údajov a Zmluvné podmienky.

Prihlásenie